Eventyret om Dronning Dagmar

Svanen Dansk-Tjekkisk Dukketeater
fra 4 år (på scenen ved Munke Mose) Varighed 35 min

Eventyret om en prinsesse der blev giftet bort til en konge fra et land højt mod nord. Et land fyldt med eventyr, fare og forhindringer men også kærlighed.
En musikalsk og humoristisk fortælling med dukker om dronning Dagmar og kong Valdemar Sejr. En forestilling for hele familien.
Forestillingen har fået 5 stjerner i Børneteateravisen som blandt andet skrev:
“Med livligt dukkespil og god musik gør Svanen danmarkshistorien til nærværende teater.”
“Den sande, eventyrlige historie om dronning Dagmar er forrygende. Svanens musikalske forestilling om den bøhmiske prinsesse Drakomira, der bliver Danmarks dronning Dagmar, er heller ikke kedelig. Rammen er en drejelig dukketeaterscene forklædt som middelalderligt slot med tårne og tykke mure, der er lavet af gulnede landkort. Så er stemningen slået an til en rejse tilbage i tiden og ned gennem Europa og tilbage igen. Det bliver en munter teatertur fuld af god musik og livligt og udtryksfuldt dukkespil med dukkeførere, der også kan spille skuespil og gøre historien nærværende. Det er sjældent helt sandt, når forestillinger påstås at være for alle aldre. Men Svanens forestilling er til at forstå for børn og for voksne en skøn måde at få genopfrisket sin historiske hukommelse på. Eller måske for første gang møde den spændende, menneskeligt barske og politisk betændte virkelighed bag den kendte myte om kong Valdemar og dronning Dagmar.”

Køb billetter
 • IMG_0242_72dpi_600_600.jpg
 • Eventyret om dronning Dagmar_72dpi_600_600.jpg

Credits

 • Medvirkende

  Patricie Homolová og Kim Westi

 • Scenograf og dukker

  Patricie Homolová

 • Dramatiker

  Thomas Tillner og Kim Westi

 • Musik

  Nikolaj Westi

Spilletider