Hvis det var her!

Teater O, Nørregaards Teater og Black Box Theatre
Fra 12 år (på scenen ved Munke Mose) Varighed 70 min

Der er så meget krig ude verden. Der er så mange steder hvor man dagligt skal kæmpe for bare at være til. Hvad nu hvis det var her?

Hvis Det Var Her! skildrer livet i en klaustrofobisk krigszone. Vi følger tre venners liv fra normaliteten og ind i krigens gru. Hvad sker der med empatien, menneskeligheden, angsten, modet og kærligheden i et samfund, hvor krigen rykker helt tæt på og alt det vi kendte er ved at gå til grunde?

….det var forår, vi var tusinder af mennesker der gik på gaderne. Luften var fyldt med håb og glæde. Vi ville have forandring nu! Felix gik forrest i demonstrationerne med sine balloner og sit lysende smil. Soldaterne smilede genert når han gik direkte imod dem og hængte balloner på deres geværer….

Med Hvis Det var Her! ønsker vi at gøre det nærværende at vi lever i en heldig tid, et meget heldigt sted på kloden. Det kunne jo være os, der levede i et land som Syrien, eller på Balkan i 90’erne. Vi ønsker at skabe grobund for refleksion over hvilket ansvar vi har overfor mennesker i nød, ansvar for at passe godt på demokratiet og viljen til dialog.

….murene står nøgne, fyldt med skudhuller…det er vores sidste skanse. Vi må holde stand, hvis først de bryder igennem barrikaderne er det slut og alt vil være forbi….


 


★★★★


"'Hvis det var her!' gør ufred og modstandskamp uhyggeligt og nærværende og opfordrer tilskuerne til at vælge mellem konfrontationens og forsoningens vej."


Fyens Stiftstidende, Lene Kryger


 


 

Køb billetter
 • HVIS_DET_VAR_HER__FINAL_72_600_600.jpg

Credits

 • Medvirkende

  Nana Schwartzlose, Anders V. Dam og Lars Dammark

 • Instruktør

  Gitta Malling

 • Scenograf

  Carsten Wittrock

 • Dramatiker

  Lars Dammark og Anders V. Dam

 • Komponist og Lyddesign

  Nana Schwartzlose og Marcus A. Hjelmborg

 • Lysdesign

  Anders Kjelms

 • Værksted

  Ide-smeden og Burning Snail

Spilletider

Charles